Tuesday, April 21, 2015

En begyndende kunstsamling... #1 Moderne og Let

Hvordan starter jeg min egen lille kunstsamling? Hvordan begynder jeg på min gallerivæg? Hvilke værker kan jeg hænge ved siden af hinanden? 

Det er spørgsmål jeg ofte får -og jeg elsker det! Min egen samling er så stor, blandet og samlet over tid at jeg sommetider drømmer om at tage alt ned og start forfra -bare for at prøve det. 

Hvis nu jeg netop skulle starte forfra, så ville jeg begynde med at beslutte en stil. I dette indlæg er "Moderne og Let" stilen, hvor det bærende værk er en af Vee Speers fotografier...

Vee Speers fotografier kan nu,  i samarbejde med ViSSEVASSE, købes som plakater i Danmark

At ViSSEVASSE og Vee Speers har indgået et samarbejde, så de smukke og unikke fotografier fra Vee Speers nu endeligt kan købes i Danmark, er nok ikke gået den meget kunst interesseret forbi, men altså hvor det fint! Min favorit er denne, The Birthday Party Untitled #11En smuk, let illustration i udtrykket, bog med en tyngde 
bag titlen "Guilt" fra Julie Gry, Guilt


plakat af en Y-stol, wishbone chair i smuk rosa med en blå detalje streg

Wishbone Chair af Clara Selina BachKunst print af Berit Mogensen Lopez hos butikken Stillebenfotokunst

Et foto i en helt anden genre vil klæde den markante Vee Speeres. Her et view over "The Town" af Paul McGeiverloftslampe i tyndt net der skaber et blødt og dog stramt udtryk

Og så lige til sidst, ville jeg krydre kunstsamlingen med en lampe der kan hænge flot ude i siden af gallerivæggen. Et bud kunne være den lette Meshmatics Lamp1 comment:

  1. Hej!

    Jeg læste din artikel om at starte en kunstsamling og det var virkelig interessant! Jeg har altid ønsket at starte min egen samling, men har altid været lidt overvældet over, hvor jeg skulle begynde.

    Jeg kan virkelig godt lide din tilgang til at starte med at beslutte en stil, og "Moderne og Let" lyder som en rigtig god start. Jeg er også begejstret for valget af Vee Speers fotografier som det bærende værk. Hendes værker er virkelig smukke og moderne.

    ReplyDelete